Massage

De kracht van massage

 

In onze praktijk is huidverzorging en huidverbetering belangrijk, maar aandacht en verwennerij vinden we zeker zo belangrijk.

 

 

 

Massage is een van de methoden om te zorgen dat lichaam en geest zich kunnen ontspannen.
Massage werkt ontspannend, geeft energie en vergroot het(lichaams) bewustzijn. Het lichaam is het vertrekpunt voor verandering van zowel gevoelservaringen als denkpatronen. Op het moment dat we ons meer bewust worden van ons lichaam komt de geest tot rust en worden de zintuigen geprikkeld. Ons zelfvertrouwen groeit, we kunnen oude dingen los laten en komen daardoor beter en positiever in het leven te staan.


Een massage laat je op een rustige en zachte manier opnieuw met jezelf kennismaken. Aanraken is een heel natuurlijk en menselijk contact en zorgt voor het delen van gevoelens met anderen (denk aan het troosten van kinderen).

 

Aanraking is nodig, dit geeft meer dan men zou denken!
Aanraken vraagt om bewust contact met je handen, contact met je lichaam, met je gevoel, het bewustzijn van de aanraking, van de wijze waarop en het waarom. Belangrijk is te weten wat de aanraking met je doet en wat je wilt. Daarvoor moet je bij je gevoel te raden gaan en je dus bewust worden van de veranderingen in je lichaam en geest.

 

Het belang van gevoelens
Massage geeft de mogelijkheid om opnieuw kennis te maken met het lichaam en met wat het lichaam verteld over jezelf, over je omgeving en over je relaties met anderen.
Datgene wat je lichaam je vertelt of laat voelen, wordt soms te gemakkelijk overgeslagen of onbelangrijk gevonden. We slaan geen acht op signalen van ons lichaam omdat we geen tijd hebben of we verdringen deze signalen. We luisteren niet naar onze gevoelsmatige behoefte, omdat wij denken dat dit onverstandig is.

 

Tijdens een massage leer je luisteren naar je eigen lichaam door je gewaar te laten worden wat je voelt in deze aanraking. Je wordt je opnieuw bewust van je lichaam en je gevoelssignalen en daarmee ontvang je lichamelijkheid, nieuwe energie.
Dit is nodig om goed te functioneren maar vooral om je fysiek en geestelijk goed te voelen.

 

Het meest geniet je van een massage als je je over kan geven aan de aanraking, aan het gevoel wat die aanraking met zich teweeg brengt.
Het overgeven aan die aanraking is een keuze van de vrije wil, het is vertrouwen hebben in de ander, maar nog meer het vertrouwen hebben in jezelf.